Willy Reynders Tuinarchitectuur

Na een opleiding tuinarchitectuur trok Willy eind jaren 70 naar Duitsland voor 12 maanden stage bij het prestigieuze bureau Toni Gotschalk. Hier deed hij zijn eerste werkervaring op en tekende hij tuinontwerpen met de hand. Duitsland was een bewuste keuze. Daar gebruikten ze volop nieuwe methodes en technieken voor de wederopbouw met als leidraad → snel, mooi, degelijk en gemakkelijk in onderhoud. Dit idee van werken zat ook in de principes voor het ontwerpen en aanleggen van tuinen. Daarnaast sprak ook de vormenarchitectuur uit de Scandinavische landen Willy erg aan.

Na deze fantastische leerschool, keerde Willy terug naar België om aan de slag te gaan als tuinarchitect. Maar in ons land was tuinarchitectuur helemaal nog niet ingeburgerd. Voor een zelfstandige tuinarchitect was er dus niet veel werk. Willy besloot bij enkele tuinmannen de aanleg in de praktijk te leren. Ontwerpen en aanleggen van tuinen kennen sindsdien geen geheimen meer voor hem.

Na verloop van tijd maakte Willy steeds meer tuinontwerpen voor eigen rekening. In 1978 stampte Willy Reynders zijn eigen tuinarchitectuurbureau uit de grond. Vandaag, 40 jaar en zo'n 5000 tuinen later, maakt Willy Reynders nog steeds met passie uw tuindromen waar!

Willy Reynders

 
Willy Reynders