Willy Reynders Tuinarchitectuur

Tuinen om in weg te dromen

Al 40 jaar behoort Willy Reynders Tuinarchitectuur tot de top van tuinontwerpers en -aanleggers met referentietuinen die u meteen doen wegdromen. Onze tuinarchitecten werkten doorheen de jaren spraakmakende tuinen uit op basis van een landelijk, modern of Zuiders ontwerp. Dit telkens op maat van de klant en zijn tuin. Deze laatste wordt al eens vergeten, maar is minstens even belangrijk. Zo denken onze tuinarchitecten vooruit en bekijken ze in de ontwerpfase alvast schaduwplekken, de samenstelling van de grond of ondergrondse constructies zoals regenwaterputten.

Totaalpartner van tuinontwerp tot onderhoud

Willy Reynders begon meer dan dertig jaar geleden als zelfstandig tuinarchitect. Vandaag heeft het bedrijf een eigen architectenploeg, tuinaanlegafdeling én kwekerij. Met een team van ruim 40 professionals groeide het bedrijf uit tot een totaalpartner. Ervaren tuinarchitecten zorgen voor een tot de verbeelding sprekend tuinontwerp waarna onze ploeg met extra groene vingers zorgt voor de tuinaanleg, en het onderhoud. Ook alle overige specialiteiten zoals grondwerken, beregening, bestrating en groenaanleg verzamelden we onder één dak. Zo realiseren we snel en efficiënt uw droomtuin.

Willy Reynders, de man waarmee het begon

Na een opleiding tuinarchitectuur trok Willy eind jaren ‘70 naar Duitsland voor 12 maanden stage bij het prestigieuze bureau Toni Gotschalk. Duitsland was een bewuste keuze door de nieuwe methodes en technieken die gebruikt werden voor de wederopbouw met als leidraad snel, mooi, degelijk en gemakkelijk in onderhoud. Dit idee van werken zat ook in de principes voor tuinontwerp en aanleg. Daarnaast sprak ook de vormenarchitectuur uit de Scandinavische landen Willy erg aan.Eens samenzitten over het ontwerpen en aanleggen van uw tuin? Onze tuinarchitecten horen graag uw wensen!

Contacteer ons

Willy Reynders Tuinarchitectuur

Willy Reynders

Willy Reynders

Na deze fantastische leerschool, keerde Willy terug naar België om aan de slag te gaan als tuinarchitect. Maar in ons land was tuinarchitectuur helemaal nog niet ingeburgerd. Voor een zelfstandige tuinarchitect was er dus niet veel werk. Willy besloot bij enkele tuinmannen de aanleg in de praktijk te leren. Ontwerpen en aanleggen van tuinen kennen sindsdien geen geheimen meer voor hem.

Na verloop van tijd maakte Willy steeds meer tuinontwerpen voor eigen rekening. In 1978 stampte Willy Reynders zijn eigen tuinarchitectuurbureau uit de grond. Vandaag, 40 jaar en zo'n 5000 tuinen later, maakt Willy Reynders nog steeds met passie uw tuindromen waar!

Winnaar Limburgse Tuinaannemer 2017-2018 (zilver) Winnaar Limburgse Tuinaannemer 2016-2017 (goud) Winnaar Limburgse Tuinaannemer 2015 – 2016 (goud)