Onkruid bestrijden

Wil je jouw tuinonderhoud (snoeien, uitgebloeide bloemen wegnemen ...) aangenaam houden? Probeer dan de manuele onkruidbestrijding zo beperkt mogelijk te houden. Wij raden alvast aan om vanaf februari tot maart te spuiten met een mix van Az & Kerb Sc.

 • Februari tot maart: dé ideale periode om Az & Kerb in te zetten
  Az & Kerb werken het best bij lage temperaturen en op vochtige bodems. Na de winterprik zijn de meeste tuinen onkruidvrij zodat het gebruik van contactherbiciden tot een minimum beperkt kan worden. De planten zijn dan ook nog in winterrust. Hierdoor kan Az + Kerb kan tijdens de winterrust vollevelds over de meeste heesters toegepast worden. Twijfel? Raadpleeg uw tuinman voor de selectiviteitslijst.
 • Az & Kerb is een zeer veilige combinatie voor de meeste sierheesters
  Beide producten zijn weinig mobiel in de bodem en spoelen weinig uit. Bijgevolg is deze combinatie voor meer dan 95 % van de houtige sierheesters veilig. Twijfel? Raadpleeg uw tuinman voor de selectiviteitslijst.
 • Az & Kerb vormen het perfecte duo
  Kerb zorgt voor een uitstekende bestrijding van grassen en muur, maar bestrijdt ook nog andere breedbladige onkruiden zoals kleine brandnetel, bingelkruid, varkensgras, liggend vetmuur, zwarte nachtschade... Az bestrijdt een zeer breed spectrum van breedbladige onkruiden zoals kruiskruid, kamille,knopkruid,ereprijs,zaailingen van wilgen, springkruid...
 • Az & Kerb houden de tuin maandenlang onkruidvrij
  Beide producten bestrijden kiemende onkruiden voor een periode van 3 tot 6 maanden.
  Wij adviseren om volgende dosering te gebruiken: Az 10cl per are, Kerb 30 cl per are.
 

Onkruid bestrijden tuintips