Tuinbestrating? Dit zijn de trends van het moment!

Mooie bestrating geeft je tuin meteen extra karakter en uitstraling. Het vakmanschap van onze tuinarchitecten zorgt ervoor dat jouw bestrating niet alleen tijdloos is, maar ook past binnen het totaalconcept van je tuin. We geven je enkele bestratingstrends mee die we vandaag veel zien én gebruiken.

1. Grotere tegels

Vaak trekken we naar buiten om van het ruimtegevoel te genieten. Om dat gevoel extra te onderstrepen, werken we veel met grootformaat tegels. Zo wordt de ruimte minder verdeeld en krijg je een rustig en ruimtelijk beeld dat je tuin groter laat lijken. Bovendien is een terras met grote tegels makkelijker in onderhoud dan een terras met kleinere tegels (je hebt namelijk minder van die vervelende voegen 😉).

2. Onderhoudsvriendelijke bestrating

Paden en terrassen moeten niet alleen mooi zijn, maar ook bij intensief gebruik mooi blijven. En dat liefst met zo weinig mogelijk onderhoud. Daarom kiezen we alsmaar vaker voor onderhoudsvriendelijke bestrating zoals platte kasseien of platines. De mooie vlakke kant van deze stenen zorgt voor een stabiel en comfortabel beloopbaar terras. Een win-win!

3. Halfverhardingen

Het veranderende klimaat en de nood aan een goede waterinfiltratie maakt dat we best minder verhardingen aanbrengen in onze tuin. Een trend die hiervoor een mooi compromis biedt, is de halfverharding. Deze verharding werd ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf KOERS en combineert een hoge draagkracht met een natuurlijke uitstraling. 

De KOERS-verharding laat je toe om een oprit of terras aan te leggen zonder gebruik van kiezelstenen of klinkers, die stevig genoeg is om het gewicht van je wagen te dragen. De verharding is bovendien vlak zodat je er met hakkenschoenen gemakkelijk over kan lopen. Daarnaast is zo’n verharding ook ideaal voor tuinen met veel bomen of tuinen die grenzen aan een bosgebied. Het pad is gemakkelijk af te borstelen en eikels kunnen er, in tegenstelling tot gras of grind, niet in kiemen.

4. Waterdoorlaatbare tegels

Ben je niet meteen fan van de halfverhardingen? Dan kan je met waterdoorlaatbare tegels ook eenvoudig een oplossing creëren voor een natuurlijke en efficiënte infiltratie van regenwater. Zo’n tegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en formaten die in ieder tuinontwerp passen. In de praktijk combineren we waterdoorlaatbare tegels vaak met kunstgras om zo de ideale combinatie te maken van bestrating en groen.

Het totale plaatje

Benieuwd welke bestratingsoplossing onze tuinarchitecten voor jouw tuin creëren? Aarzel dan niet om een afspraak te maken. Dat kan via ons contactformulier of telefonisch op 011 53 69 52. We helpen je graag om het totale plaatje uit werken, van een mooi groen gazon tot een perfect afgewerkte bestrating. 

 

Tuinbestrating? Dit zijn de trends van het moment!

Tuinbestrating? Dit zijn de trends van het moment!

Tuinbestrating? Dit zijn de trends van het moment!