Willy Reynders in Tuinontwerp

Vanochtend viel het magazine Tuinontwerp in onze brievenbus met als hoofdartikel: 10 moderne tuinen. Willy Reynders ontwierp enkele jaren geleden een stadstuin die de selectie van de 10 tuinen haalde. Hieronder kan je het artikel van onze tuin lezen met duiding van onze tuinarchitect Piet Rietveld.

Stijlvol binnentuintje

In deze binnentuin vormt een deels zwevend pad de centrale as met achterin de yucca in pot als fraai zichtpunt. Door deze krachtige zijlijn én door de planken in de lengterichting te leggen, oogt deze 8 m diepe tuin veel langer.

Piet Rietveld: “In dit piepkleine binnentuintje hebben we het aanwezige hoogteverschil opgelost met boordsteen, dat is bekleed met een profiel van inox (roestvrijstaal, red.). Er zit RGB led-verlichting in: op de foto zie je blauw licht, maar je kunt ook kiezen voor wit, rood of groen. Deze tuin vraagt weinig onderhoud. We hebben hier geen bodembedekkers geplant, maar de bodem bedekt met leisteen. Schuin in de hoek is een vuurelement gemaakt, hier kun je sfeer maken door een vuurtje te stoken maar je kunt er ook barbecueën. De beplanting is beperkt tot kurkeik, Quercus suber, dit is een van de weinige bladhoudende bomen. We planten deze wel vaker als alternatief voor een olijfboom. Verder is er een zuil van haagbeuk, Carpinus betulus, en ook staan er wat buxusbollen. Deze tuin is al een paar jaar geleden aangelegd. Door toedoen van de buxusmot planten we nu geen buxusbollen meer.”

Het volledige artikel kan je bekijken in de bijlage onderaan het artikel.

Artikel afkomstig uit specia TUINontwerp 2019

tuinontwerp-magazine.pdf

 

Willy Reynders in Tuinontwerp

Willy Reynders in Tuinontwerp