Limburg bundelt krachten in luxe modelappartement

In het project Zuidzicht aan de Hasseltse Kanaalkom hebben tal van Limburgse aannemers de krachten gebundeld om een spectaculair modelappartement te maken. In elk van hun disciplines tonen ze wat momenteel de hoogste standaarden zijn in kwaliteit, creativiteit en afwerking. Het resultaat is een sterk staaltje vakwerk.

De initiatiefnemers zijn Raf Lijnen van Studio Lijnen & Partners en Danny Werckx van EL Systems, die heel wat Limburgse partners warm gemaakt hebben voor het project. “We werken allemaal regelmatig mee aan prestigieuze projecten in de grootsteden en het buitenland,” zegt Raf Lijnen. “Als we elkaar tegenkomen staan we versteld van de knappe referenties die iedereen kan voorleggen. Vandaar het idee om eens de krachten te bundelen en de buitenwereld te tonen wat al deze Limburgse bedrijven in hun mars hebben. We zijn er immers van overtuigd dat er ook heel wat potentiële klanten in deze regio zijn die niet liever willen dan met lokale partners in zee te gaan. In dit modelappartement krijgen ze meteen het allerbeste voorgeschoteld.”

Naast de indrukwekkende inrichting waar niets ontbreekt aan comfort en luxe focussen wij natuurlijk graag op het terras van het modelappartement.

Natte broek

Het ruime terras met zicht op de Hasseltse Kanaalkom is dé blikvanger van dit modelappartement. Willy Reynders heeft er een pareltje van gemaakt. Ook hier werd de oppervlakte maximaal benut, met een ruime zithoek, een tafel met stoelen en een hogere tafel met barkrukken om in stijl van het aperitief te genieten terwijl de bootjes langzaam voorbij schuiven. “We hebben gekozen om groene accenten aan te leggen, maar toch vooral te focussen op de openheid die toelaat om het weidse zicht op de stad en het kanaal te genieten, “ zegt Willy Reynders. “Voor het meubilair en de matten hebben we gekozen voor duurzame materialen, die permanent buiten mogen blijven staan. De stoffering van de zetels kan regen en sneeuw verdragen. Na 15 minuten droogtijd kan je gerust gaan zitten zonder dat je broek nat wordt.”

Het modelappartement zal zeker 4 jaar te bezichtigen zijn als showroom van de initiatiefnemers. De kick-off gebeurde eind juni met een grote opendeurdag, waar meer dan 700 kijklustigen zich voor ingeschreven hadden.

*Tekst is afkomstig van het magazine Builders Facts

 

Limburg bundelt krachten in luxe modelappartement

Limburg bundelt krachten in luxe modelappartement

Limburg bundelt krachten in luxe modelappartement