Winterrust

De natuur en de tuinen zijn nu normaal in een soort winterrust. Dit telt echter niet voor ons of de tuineigenaar. Momenteel is het de ideale periode om nog bepaalde werkjes uit te voeren waar je in de lente en zomer enorm veel plezier aan zult beleven. Men kan nu de plantvakken preventief behandelen tegen onkruiden!

Wanneer de grond vochtig is, de temperaturen laag zijn en het een donkere periode is, is het de beste periode om deze werken uit te voeren (met Kerb 400SC en AZ500). Dus NU!

Men kan spuiten op een naakte bodem of zelfs tussen en over de beplanting maar wel voor de opkomst van de onkruiden.

  • Kerb 400SC: zorgt dat de grassen wegblijven uit uw beplanting. Dit mag zeker niet gebruikt worden tussen grasachtigen zoals pennisethum, festuca, enz...

  • AZ 500: zorgt dat de breedbladige onkruiden wegblijven uit de beplanting.

Het sproeien gebeurt met een mengeling van Kerb 400SC 20ml op 10ltr water en AZ500 10ml op 10ltr water per are. Indien u in uw tuin ook nog planten hebt waarvan de bladeren of naalden bedekt zijn met een groene aanslag, hetgeen dof en troosteloos oogt, of stammen die begroeid zijn met korstmossen en bedekt zijn met groene aanslag, dan krijg je nu deze weer proper met boomcleaner aan 700ml per 10ltr water.

Best kan men de oorzaak van de groene aanslag dan ook aanpassen bv. de grond wat verluchten door gaten te boren en/of te spitten, extra bemesten en omgevingsplanten die voor teveel schaduw zorgen wat wegsnoeien.

Indien men recent geplant heeft, kan men de jonge beplanting (zeker de groenblijvende) iets meer beschermen tegen de koude noordoost vrieswind. Deze droogt de planten uit waardoor ze afsterven.

Wij kunnen u verder helpen met meer uitleg, met de producten en zelfs met de uitvoering ervan.

 

Winterrust