• Realisatie
  • Realisatie
  • Realisatie
  • Realisatie
  • Realisatie

Willy Reynders is uw totaalpartner, van tuinontwerp tot -onderhoud

Je gazon herstellen na droogte

Je gazon herstellen na droogte

Met de droogte van de afgelopen maanden heeft je gazon zwaar afgezien en ziet het op sommige plaatsen bruin in plaats van groen. Komt dat nog wel goed? Willy Reynders tuinarchitectuur weet raad!

Verticuteer

De verzwakte gazons zijn kwetsbaar geworden voor allerhande ziektes en plagen. Het is dus belangrijk om nu al de nodige maatregelen te nemen voor het najaar en de aankomende winterperiode. Verwijder al het dode materiaal door in het najaar te verticuteren. Zo wordt het overlevende gras voorzien van licht en zuurstof.

Bemesten en doorzaaien

Na het verticuteren kan je gazon er slechter uitzien dan eerst of kan het al bij al nog meevallen. In dit laatste geval volstaat het om je gazon te bemesten met een goede najaarsmeststof voorzien van extra magnesium. Valt het resultaat van je verticuteeractie tegen? Dan kan je het gazon best doorzaaien met een goed herstellend gazonmengsel alvorens je grasmat met najaarsmeststoffen te behandelen. Op deze manier komt je gazon sterk uit de winter.

Overige tips

Denk eraan om ook in het voorjaar nog eens te bemesten en kalken. Weet je niet goed welke bemesting je tuin nodig heeft? Neem dan een bodemstaal en dien het in ter analyse. Je kan het aanvragen via de Bodemkundige dienst Belgie op www.bdb.be of via deze link.

De kracht achter Willy Reynders?

40 jaar ervaring!

Willy Reynders begon meer dan dertig jaar geleden als zelfstandig tuinarchitect. Vandaag heeft het bedrijf een eigen architectenploeg, tuinaanlegafdeling én kwekerij. Een team van ruim veertig professionals realiseert samen met u de tuin van uw dromen.Willy Reynders, 40 jaar ervaring

Een team met talent

De tijd van een uitgestrekte grasvlakte voor de deur ligt ver achter ons. De nieuwe tuin combineert gevoel met rede, romantiek met techniek, verlangen met vakkennis. U kunt er aangenaam verpozen. Onze tuinontwerper laat uw bloeiende ideeën effectief wortel schieten. Bij Willy Reynders mag u rekenen op een ervaren team met talent.Een team met talent
Awards Vlaamse Tuinaannemers
Awards Vlaamse Tuinaannemers